INDERLIG LIGEVÆGT

Du kender øjeblikke, hvor du er i fuld rolig opmærksomhed. Du betragter, som ren opmærksomhed, uden ejer eller center og det er som om indre porte har åbnet sig. Du er ét og der er er ingen distance til verden. Den oplevelse kan opstå for os alle uden forberedelse, denne enkle, naturlige tilstedeværelse, så let og ubekymret.

Du kan vente på endnu et særligt øjeblik opstår og oplevelsen sker af sig selv igen, eller du kan lære dagligt at give plads til oplevelsen. Hvis du vælger at tage fat selv, består træningen nu i at forene rolig opmærksom med kærlig inderlighed, som et nænsomt nærvær i forening. Denne oplevelse af forening er du nødt til at opdage i dig selv, så du kender din magiske nøgle, der kan åbne de indre indsigtsporte.

Yogimesteren Padmasambhava sang: “For at have vished vil jeg lytte, gennemtænke og efterprøve.”

Når du anvender den magiske nøgle hver dag kommer indsigt af sig selv, fordi pausen uden dualistisk tænkning og begrænsninger bliver længere og længere.

Indsigt er at anerkende virkeligheden uden fikse ideér og uden forvrængning gennem selvcentrerede følelser. Det er let nok at have kloge spirituelle ideér, men indsigt er først ægte når den efterprøves og frigør i et vanskeligt øjeblik, hvor egocentriske anfald, vredesudbrud og forstokkethed ellers ville kapre dit hjerte og sind.

— Erik Pema Kunsang

Share this Post